Etiketter

søndag den 25. oktober 2015

Banankage ala Villa Marietta

Villa Marietta´s banankage.
Som så mange andre har jeg i årenes løb bagt adskillige banankager efter Arla´s opskrift. Undervejs er forskellige ting blevet afprøvet, og der er blevet lavet lidt om på opskriften, så den nu er blevet til Villa Marietta´s banankage.
Jeg kender ikke nogen, der ikke elsker banankage, og da det også løser problemet med de overmodne bananer med brune pletter, der ofte ligger i frugtkurven, ja så er det en vind-vind situation, og man undgår madspild.

Opskrift på Villa Marietta´s banankage

3 æg
170 g sukker (eller endnu bedre rørsukker)
2 tsk. vanillesukker
125 g hvedemel
50 g kokosmel
1 tsk. bagepulver
100 g smeltet og afkølet smør 
3 mosede bananer (ca. 250 g)

Tænd ovnen på 175 grader.
Smelt smørret og lad det afkøle mens du laver resten.
Pisk æg, sukker og vanillesukker meget luftigt.
Bland mel, kokosmel og bagepulver sammen, og vend det forsigtigt i æggeblandingen skiftevis med det afkølede smør.
Mos bananerne med en gaffel og vend også det i.

Bag kagen nederst i ovnen i ca. 55 min ved 175 grader
(For at tjekke om kagen er færdig, kan man evt. stikke en kniv ned i kagen, hvis der er rå dej på kniven, skal kagen bage lidt længere).

Kagen kan også laves om til muffins, der er dej nok til ca. 12 stk.
Bag dem nederst i ovnen i ca. 20-25 min ved 175 grader.
Se original opskriften på Arla´s banankage her.
Godt brugt Karoline opskriftbog.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar