Etiketter

torsdag den 23. oktober 2014

Fynsk fødselsdags brunsviger.

Fynsk brunsviger.
I anledning af at det i dag er 1 år siden, jeg skrev første blogindlæg og startede denne blog, kommer her opskriften på en rigtig god brunsviger.
Bag brunsvigeren til fødselsdage, brunch eller når lysten til lækker fynsk brunsviger overvælder dig. Opskriften passer til en ”ovn”-bradepande, men tit bager jeg den i to 23x35 cm forme.
Hvis man ikke har lyst at stå tidligt op, før gæsterne kommer, kan den sagtens bages i forvejen, puttes i fryseren og lunes igen i ovnen… OG INGEN VIL OPDAGE NOGET ;-)

Opskrift på fynsk brunsviger

60 g smør
4 dl. mælk
50 g gær
600 g mel
60 g sukker
1 tsk. salt
- - - - - - - - -
Fyld:
200 g smør
300 g puddersukker
2 spsk. sirup (kan undlades)
fløde (ca. en lille dl.)

Smør smeltes og mælken hældes i, og når blandingen er lun, hældes den over gæren.
Gæren opløses og de andre ting æltes i.
Dejen fordeles i en stor smurt "ovn"-bradepande.
Stilles til hævning ca. 1/2 time, og imens laves fyldet.
Smør og puddersukker smeltes.
Et skvat fløde og sirup hældes i, og det koges til en jævn masse.
Afkøles lidt og hældes over brunsvigeren, når denne er hævet færdig.
Bages ved 200 grader i 15-20 minutter.

Når brunsvigeren er bagt kan det være nødvendig at "omfordele" fyldet lidt, hvis der er blevet for store områder med meget fyld og andre helt uden.
Måske har du også lyst til at bage boller, se min opskrift på "Fødselsdagsboller".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar